Vlogt u het nog?

Inmiddels weet u dankzij ons, dat subsidie verzoeken pas kunnen worden ingediend, als ze zo goed mogelijk aan de gestelde voorwaarden voldoen. In het algemeen zijn dat regels als: niet te veel, maar ook niet te weinig geld aanvragen. Niet vóór een bepaalde datum aanvragen, maar ook niet ná die datum. Wees concreet, vernieuwend en liefst allebei. Zorg voor eigen geld.

Steeds meer subsidieverstrekkers willen van hun inzenders niet zo-maar een ingediend formulier plus bijlagen hebben. Het gaat er tegenwoordig vaak ook om hoe je een aanvraag indient. Met een presentatie voor een jury, bijvoorbeeld. En dan gaat het niet om wat sheets in Powerpoint. Nee. Een idee moet worden gepitcht. Het werkwoord van pitch, een uit Amerika afkomstig fenomeen. Voluit heet het Elevator pitch en het betekent: een boodschap van één minuut. 

Stel, u staat samen met iemand anders in een lift, op weg naar de bovenste verdieping. Er is berekend, dat u dan ongeveer een minuut de tijd heeft om uw verhaal te doen. U moet zich dus tot de belangrijke punten beperken. Dat mag commercieel zijn, zo lang de feiten maar kloppen. Vertaal dat vervolgens naar uw project, waarvoor u een aanvraag indient. 

U zult dus de kunst van het kort en helder presenteren moeten beheersen. Dat staat niet in de voorwaarden voor subsidie, maar daar komt het wel op neer. Met een slechte presentatie verkleint u uw kansen op subsidie dus aanzienlijk. Maar het blijft niet bij pitchen. 

Vandaag kwam ik tot twee keer toe tegen dat projecten moeten worden ingezonden voorzien van een vlog. Vloggen is een afkorting van videobloggen. Vloggers schrijven hun verhaal niet op, maar vertellen het voor een camera. Het is populair, vooral onder jongeren en BN-ers. Wat het van doen heeft met een goede subsidie aanvraag, zou ik zou gauw niet weten. Vlogt u het nog?

Leuke titel. Goede inhoud. Niet te commercieel. Goede voorbereiding. Actueel zijn. Regelmaat. Zo maar wat voorwaarden voor een goede vlog. Dat staat óók allemaal niet in de voorwaarden voor subsidie, maar uw vlog zal er wel aan moeten voldoen. 

Funding Solutions heeft een blog. Platte tekst, die u kunt lezen, delen en van commentaar voorzien. Sinds kort kunt u ook met ons chatten. Van onze vernieuwde catalogus komt binnenkort  ook een instructievideo beschikbaar. Maar vloggen zullen we voorlopig nog niet doen. Hierbij hebben we alvast wat tips weggegeven. Hoe denkt u over een subsidie-vlog? Laat het ons gerust weten. 

Reacties