Daar zit meer muziek in dan gedacht...

De subsidieregeling Impuls Muziekonderwijs is een groot succes geworden. Dat laat het Fonds Cultuurparticipatie via haar website weten. Er zijn veel meer aanvragen zijn ingediend dan er geld beschikbaar is. Reden, om het budget voor deze ronde met € 1 miljoen te verhogen. Van de nu beschikbare € 6 miljoen kunnen circa 350 aanvragen worden gehonoreerd. Er zijn er echter al meer dan 450 aanvragen ingediend.

Dat de regeling een succes zou worden, daar zag het aanvankelijk niet naar uit. We schreven er een paar weken geleden nog over. Of onze oproep, vooral aanvragen in te dienen voor meer muziek op school, daaraan heeft bijgedragen? Het is mogelijk, dat u na het lezen van onze blog geïnspireerd werd, een aanvraag in te dienen. En bent u nu te laat.

Te laat voor dit moment, inderdaad. Maar helemaal te laat is het niet. Scholen die niet meer mee kunnen doen, kunnen vanaf 2 oktober een aanvraag indienen voor de tweede ronde, zo laat het Fonds weten. Bedoeld wordt 2 oktober 2016. De derde ronde start een jaar later. Voor het tweede tijdvak is € 6 miljoen beschikbaar, voor het derde ruim € 5,5 miljoen. Althans, dat is wat er bij het starten van deze regeling werd vermeld. Of dat budget zo blijft, is nog niet met zekerheid te zeggen.

Wat het gaat worden, verneemt u in september van dit jaar. Hou daarvoor de website van het Fonds in de gaten. Of neem een abonnement op onze nieuwsbrief. Dan letten wij voor u op. Krijgt u vanzelf een bericht in uw mailbox, als het zo ver is.

En ondertussen: doe vooral meer met muziek in de klas. Brainstorm eens over een project, als u dat nog niet heeft gedaan. Het heeft niet zo veel zin om de aanvraag nu nog in te sturen. Maar u kunt alvast wel nadenken over een project voor de komende schooljaren. Het een en ander op papier zetten. Zodat u, als het straks oktober wordt, één van de eersten bent die een aanvraag indient. En wie weet, ziet u uw project dan wel gehonoreerd.


Reacties