Goede voornemens

Nog even en dan zit 2015 er weer op. Heeft u uw goede voornemens al op papier gezet? Populair zijn ook dit jaar weer het stoppen met roken, het minder snoepen en het meer tijd aan mijn familie besteden. U kent ze vast wel. Wij hebben een ander voornemen voor u: Uitzoeken of mijn / ons idee voor een vergoeding in aanmerking kan komen.

Deze tijd van het jaar is heel geschikt, om daar eens over na te denken. Niet alleen vanwege die extra vrije dagen. Maar ook, omdat veel uitvoerende instanties die met deadlines werken, inmiddels hun eerste indientermijnen voor het komend jaar bekend maken. Datums die, in veel gevallen, nog wel een eind in het voren liggen. 

Zet eens wat dingen online of offline op een rijtje. Wat wil ik gaan doen. Waar wil ik dat gaan doen. Alleen of samen met anderen. En wie zijn die anderen dan. Wat is mijn budget. Zijn er misschien Subsidie Quickscans, die ik al in kan vullen.

December is ook de maand, waarin veel budgetten voor het komende jaar bekendgemaakt worden. Soms vallen die heel erg mee. Zoals bij de Subsidieregeling Duurzame Energieproductie, afgekort met: SDE+. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken de duurzame energievoorziening in Nederland. In 2016 is een bedrag van € 8.000.000.000 beschikbaar. Inderdaad, dat leest u goed. € 8 miljard. Aanvragen kan in twee rondes: één in maart en één in september 2016. U leest er hier meer over.

Het budget van SDE+ is natuurlijk maar een voorbeeld. Misschien heeft u wel een heel ander soort project, waar wellicht subsidie voor beschikbaar is. In elk geval is het de moeite om tussen de kalkoen, het kerstbrood en de onvermijdelijke Chris Rea op Sky Radio - Driving home for Christmas, inderdaad - uw idee eens nader uit te werken tot een meer concreet verzoek. Veel succes.


Reacties